Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 26./27.12.2018.godine, do 10:00 sati

POŽARI 

Tuzlanski kanton

Općina Lukavac. Vatrogasna jedinica općine Lukavac imala je intervenciju na gašenju požara električnih  instalacija na privatnom stambenom objektu u naselju Huskići. Požar je ugašen.

 Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Neum. Vatrogasna jedinica općine Neum imala je intervencije na gašenju požara od 14:40 do 15:30 sati, u ul. Hrvatskih branitelja, gdje je gorjela kuća. 

Zeničko-dobojski kanton

Općina Maglaj. Vatrogasna jedinica općine Maglaj imala je intervenciju na gašenju požara zapaljenog dimnjaka na privatnom stambenom objektu u ul. Aleja Ljiljana. Požar je ugašen, na objektu je pričinjena manja materijalna šteta, povrijeđenih lica nije bilo. 

Srednjo-bosanski kanton 

Općina Travnik. Vatrogasna jedinica općine Travnik imala je intervenciju na gašenju požara u naselju Brankovac – Bila, gdje je gorjela krovna konstrukcija na privatnom stambenom objektu. Također imala je i intervenciju na gašenju požara u naselju Bašbunar, gdje je gorio dimnjak na stambenoj zgradi. Požar je ugašen.

 

ZAGAĐENJE ZRAKA – OKOLIŠA 

Tuzlanski kanton

Kvalitet zraka za dan 26.12.2018. godine, odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i Mobilna: Banovići dok je na lokalitetu Živinice odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTAVA  – NUS

 

Kanton Sarajevo

Općina Vogošća. Dana, 26.12.2018. godine, primljena je informacija od Općinske službe civilne zaštite Vogošća, o pronalasku  dvije ručne bombe u ul.Ugorsko bb.

Općina Novi Grad. Dana, 26.12.2018. godine, primljena je informacija od Općinske službe civilne zaštite Novi Grad, o pronalasku nepoznatog eksplozivnog sredstva, u ul. Tjepovački put br.12.

Informacije o pronalasku eksplozivnih sredstava proslijeđene su uposlenicima Federalne uprave civilne zaštite za UES. 

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za UES vršili su  uklanjanje eksplozivnih sredstava na području grada Tuzla.

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE