Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 27./28.02.2020. godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Tuzlanski kanton

Grad Živinice. Vatrogasna jedinica grada Živinica, imala je intervenciju na gašenju požara u naselju Gračanica, u OŠ „Gračanica“, gdje je gorio ugalj na depou u školskoj kotlovnici. Požar je lokaliziran i ugašen.

 

Grad Tuzla. Vatrogasana jedinica grada Tuzle, imala je intervenciju na gašenju elektro instalacija na stubu ulične rasvjete, u Ul. Armije BiH. Požar je lokaliziran i ugašen.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je dvije intervencije na gašenju požara, i to:

– u ulici Blajburških žrtava, gdje je gorio dimnjak, te

– od 12:40 do 13:05 sati, gdje je gorio automobil u garaži.

 

Općina Konjic. Vatrogasna jedinica općine Konjic, imala je intervenciju od 12:43 do 13:25 sati, u ul. Luka, gdje je gorio dimnjak.

 

Općina Jablanica. Vatrogasna jedinica općine Jablanica, imala je intervenciju od 10:55 do 11:30 sati, u ul. Pere Bilića, gdje je gorio dimnjak na zgradi.

 

UKLANJANJE EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA

 

Obavljajući redovne zadatke na tri lokacije na području općina: Novi Travnik, Pale u FBiH i Tešanj, timovi Federalne uprave civilne zaštite za uklanjanje eksplozivnih sredstava (UES) uklonili su 7 eksplozivnih sredstava.

 

O S T A L O

 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA

 

Federalna uprava civilne zaštite, nastavlja da radi na prikupljanju informacija iz svih dostupnih izvora, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija, u punom kapacitetu uključi u nastavak potrage za svim nestalim osobama za kojima je ova Uprava vršila potrage, a koje do danas nisu pronađene.

 

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

 

Meteoalarm: Federalni hidrometeorološki zavod, izdao je Žuti nivo upozorenja, za područje Bosne i Hercegovine, zbog očekivanih udara vjetra između 20 i 40 km/h.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE