Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 27./28.02.2016. godine, do 10:00 sati

POPLAVE – VODOSTAJI

Tuzlanski kanton

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 199,04 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u 07,00 nivo je identičan. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,2 m3/s.

 

POŽARI

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Vatrogasna jedinica Grada Bihaća imala je dvije intervencije i to u Bosanskoj ulici od 00:26 do 00:48 sati, na gašenju zapaljenog automobila. Intervenisali su tri vatrogasca sa jednim vozilom, pričinjena je manja materijalna šteta i druga intervencija zbog požara otpadnog materijala.

Zeničko-dobojski kanton

Općina Maglaj. U ulici Civilnih žrtava rata, intervencija na gašenju zapaljenog dimnjaka. Požar ugašen. Povrijeđenih lica nije bilo. Pričinjena manja materijalna šteta.

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo u izvještajnom periodu pripadnici PVJ Kantona Sarajevo imali su tri manje intervencije, dvije intervencije na gašenju dimnjaka i jednu intervenciju na gašenju otpadnog materijala.

 

OŠTEĆENJE VODOVODNE MREŽE

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Vodosnabdijevanje je zadovoljavajuće.

Usljed nepovoljnih hidrometeoroloških prilika došlo je do povećane mutnoće vode na izvorištima i potrošači vodoopskrbnog sistema grada Bihaća trebaju prokuhavati vodu prije upotrebe za piće.

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE