Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 25./26.01.2020. godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzle, imala je intervenciju na gašenju zapaljenog automobila u ul.1. Inžinjerijske Brigade, u Tuzli. Požar je lokalizovan i ugašen.

 

Općina Kalesija. Vatrogasna jedinica općine Kalesija, imala je intervenciju na gašenju požara u naselju Zolje. Opožareno je oko 1,5 ha šume, te oko 0,1 ha niskog rastinja. Požar je lokalizovan i ugašen.

 

Hercegovačkoneretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je intervenciju na gašenju požara od 19:33 do 20:20 sati, u naselju Potoci, gdje je gorjela trava i rastinje.

 

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica, imala je intervenciju na gašenju požara u  naselju Tetovo, gdje je gorio pomoćni objekat (šupa). Požar je ugašen.

 

Općina Zavidovići. Vatrogasna jedinica općine Zavidovići, imala je intervenciju na gašenju požara u ul. 8. mart, gdje je gorjelo putničko motorno vozilo. Požar je ugašen.

 

Općina Maglaj. Vatrogasna jedinica općine Maglaj, imala je intervenciju na gašenju požara u ul. Omerdino polje, gdje je gorio stambeni objekat. Požar je ugašen.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imala je manju intervenciju na gašenju požara gdje je gorjela devastirana kuća.

 

O S T A L O

 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA

 

Federalna uprava civilne zaštite, nastavlja da radi na prikupljanju informacija iz svih dostupnih izvora, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija, u punom kapacitetu uključi u nastavak potrage za svim nestalim osobama za kojima je ova Uprava vršila potrage, a koje do danas nisu pronađene.

 

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE