Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 24./25.10.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. U periodu od 18:05 do 19:05 sati, u Blagaju gorila napuštena kuća. Povrijeđenih lica nije bilo, na objektu pričinjena materijalna šteta, uzrok požara nije poznat.

Zapadno-hercegovački kanton

Općina Ljubuški. Pripadnici vatrogasne jedinice općine Ljubuški gasili su požar od 22:35 do 00:30 sati, u naselju Stubica. Izgorila je veća količina baliranog sijena. Na intervenciji gašenja požara izašli su tri vatrogasca sa jednom vatrogasnom cisternom. Uzrok požara nije poznat.

SAOBRAČAJNA NESREĆA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU

Tuzlanski kanton

Općina Gračanica. Vatrogasna jedinica općine Gračanica imala je intervenciju na vađenju unesrećenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-4 u naselju D. Lohinja u kojoj je jedno lice smrtno stradalo.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Tuzlanski kanton

Općina Doboj Istok i Grad Tuzla.  „A“ tim za uklanjanje NUS-a  obavio je poslove na uklanjanju i uništavanju NUS-a na području Grada Tuzle i općine Doboj Istok.

Općina Kalesija. „B“ timovi za deminiranje Grada Tuzla i općina Orašje, nastavili su  proces deminiranja na zadacima „Duge njive“ u naselju Seljublje na području općine Kalesija.

Srednjo-bosanski kanton

Općina Busovača. Na lokalitetu autobuske stanice prijavljen pronalazak jedne ručne bombe. O pronalasku NUS-a obavješteni su  „A“ tim Busovača i Tim za UES-a Federalne uprave civilne zaštite.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE