Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 24./25.06.2019. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

 Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je intervencij na gašenju  od 22:45 do 23:10 sati, u Bakinoj Luci, gdje je  gorjelo rastinje. 

Općina Čitluk. Vatrogasna jedinica općine Čitluk, imala je intervencije na gašenju požara i to:

– od 13:20 do 14:10 sati, u Služnju, gdje je  gorjela trava i nisko rastinje,

– od 15:55 do 16:30 sati, u Blizancima, gdje je  gorjela trava i nisko rastinje,

– od 18:55 do 20:40 sati, u Služnju, gdje je  gorjela trava i nisko rastinje. 

Tuzlanski kanton 

Općina Kalesija. Vatrogasna jedinica općine Kalesija imala je intervenciju na gašenju požara u magacinu tvornice namještaja „Izazov“ Kalesija. Požar je lokalizovan i ugašen. 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS 

Obavljaujući redovne zadatke na dvije lokacije na području općine Tešanj i Grada Mostara timovi Federalne uprave civilne zaštite za uklanjanje eksplozivnih sredstava (UES) uklonili su 3 eksplozivna sredstva. 

O S T A L O

 POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA 

Aktivnosti Federalne uprave civilne zaštite

Federalna uprava civilne zaštite i dalje je u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalima osobama: dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice. Federalna uprava civilne zaštite vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija, uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu. 

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD 

Meteoalarm: Federalni hidrometeorološki zavod, izdao je Žuti meteoalarm zbog očekivanih grmljavinskih procesa za područje Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona.

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE