Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 22./23.12.2018.godine, do 10:00 sati

POŽARI       

 

Tuzlanski kanton

Općina Srebrenik. Profesionalna vatrogasna jedinica općine Srebrenik, imala je intervenciju na gašenju manjeg požara u podrumskim prostorijama u stambenoj zgradi, u centru Srebrenika.

Opčina Kalesija. Vatrogasna jedinica općine Kalesija, imala je intervencije na gašenju požara u kojem je gorio otpad, u firmi „Lafat komerc“.

Općina Gradačac. DVD-e Gradačac, imao je intervenciju na gašenju požara u kojem je gorio pomoćni objekat (sušara), u naselju Huskići, Ledenice Gornje.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je intervenciju na gašenju požara na Luci, gdje je gorio dimnjak.

Općina Konjic. Vatrogasna jedinica općine Konjic, imala je intervenciju na gašenju požara u ulici Prkanj, gdje je gorio dimnjak.

 

Zeničko-dobojski kanton           

Općina Maglaj. Vatrogasna jedinica općine Maglaj, imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Liješnica, gdje je gorio dimnjak na privatnoj kući. Požar je ugašen.

Grad Zenica. Pripadnici vatrogasne jedinice grada Zenica, imali su intervenciju na gašenju požara u ulici ZAVNOBiH-a, u krugu firme “Džananović”, u kojem je gorjelo teretno motorno vozilo u vlasništvu navedene firme. Požar je lokalizovan  od strane radnika firme. Pričinjena je materijalna šteta. Povrijeđenih lica nije bilo.

Općina Tešanj. Vatrogasna jedinica općine Tešanj, imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Bobare, gdje su gorjele elektroinstalacije u potkrovlju kuće. Pričinjena je manja materijalna šteta. Povrijeđenih lica nije bilo.

 

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Pripadnici vatrogasne jedinice grada Bihaća, imali dvije intervencije na gašenju zapaljenih dimnjaka.

 

SNJEŽNE PADAVINE

 

Visina snijega u 07 sati (cm): Bjelašnica 70, Han Pijesak 20, Ivan Sedlo 17, Čemerno 12, Livno 11, Sokolac 9, Doboj 5, Bijeljina, Bugojno, Jajce i Tuzla 4, Mrkonjić Grad, Rudo i Višegrad 3.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Jablanica. Dana, 22.12.2018.godine, proglašen je prestanak stanja prirodne nesreće zbog obilnih sniježnih padavina, za područje općine Jablanica.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Kanton Sarajevo

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Sarajevo, primio je  informaciju od Policijske stanice Vogošća, da je u koritu rijeke Ljubina, u ulici Nova cesta br.69, pronađena jedna minobacačka granata.

 

O primljenoj  informaciji obaviješteni su pripadnici Tima za UES Federalne uprave civilne zaštite.

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE