Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 20./21.10.2019.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Unsko-sanski kanton

Općina Velika Kladuša. Vatrogasna jedinica općine Velika Kladuša, imala je  intervenciju od 13:11 do 14:15 sati, u mjestu Kumarice, gdje je gorjelo strnjište na njivi.

Grad Cazin. Vatrogasna jedinica grada Cazina, imala je manju intervenciju od 18:55 do 20:15 sati, u krugu Gradske džamije, gdje su gorjele grane drveća.

 

Tuzlanski kanton

Općina Lukavac. Vatrogasna jedinica općine Lukavac, imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja, u naselju Tabaci. Požar je lokalizovan i ugašen.

–  Imali su i tehničku intervenciju u naselju Hrvati, gdje su u prisustvu policije vršili otvaranje ulaznih vrata stana u kojem se nalazilo beživotno tijelo jedne starije osobe.

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica Grada Tuzla, imala je dvije intervencije na gašenju požara, i to:

– u naselju Kojšino, gdje je gorjela kotlovnica u stambenom objektu, i

– kod željezničke stanice u Tuzli, gdje je gorio pomoćni objekat (kućica).

Požari su lokalizovani i ugašeni.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je intervencije na gašenju požara, i to:

– od 16:00 do 16:45 sati, u Gnojnicama, gdje je gorjelo nisko rastinje,

– od 18:10 do 19:00 sati, na Bišće polju, gdje je gorjelo nisko rastinje.

Općina Jablanica. Vatrogasna jedinica općine Jablanica, imala je intervenciju od 17:00 do 19:15 sati, u mjestu Risovac, gdje je gorio putnički automobil.

 

Zapadnohercegovački kanton

Grad Ljubuški. Vatrogasna jedinica grada Ljubuški, po dojavi policije, imala je intervenciju na gašenju požara od 09:00 do 10:00 sati, u naselju Humac, gdje su gorjele auto-gume i razni otpad, u blizini prečistača otpadnih voda. Požar su gasila dva vatrogasca sa jednim vozilom.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imala je četiri manje intervencije, i to: jednu na gašenju niskog rastinja, jednu na gašenju otpada, jednu na gašenju manjeg požara na kiosku i jedno spaljivanje dimnjaka.

 

VODOSNABDIJEVANJE

 

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. I dalje DVD-e Stari Vitez, dostavlja pitku vodu dva puta sedmično u naselje Ahmići, a DVD-e Vitez po jednom sedmično u naselja: Putkovići i Bukve.

 

O S T A L O

 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA

 

Aktivnosti Federalne uprave civilne zaštite

Federalna uprava civilne zaštite i dalje radi na  prikupljanju informacija,  te je spremna da se odmah u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija vezano za nestale osobe (dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice), uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE