Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 19./20.10.2019.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Unsko-sanski kanton

Općina Velika Kladuša. Vatrogasna jedinica općine Velika Kladuša, imala je dvije intervencije na gašenju požara, i to:

– od 10:43 do 13:05 sati, u mjestu Glinica, gdje je gorjela stara napuštena kuća, te

– od 16:39 do 17:00 sati, u mjestu Zagrad, gdje je gorjela komuša na njivi.

Općina Bosanski Petrovac. Vatrogasna jedinica općine Bosanski Petrovac, imala je manju intervenciju u Bosanskoj ulici, na gašenju otpadnog materijala.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je intervenciju na gašenju požara, u vremenu od 21:35 do 22:00 sati, u Splitskoj ulici, gdje je gorio putnički automobil.

 

Zeničko-dobojski kanton

Općina Tešanj. Vatrogasna jedinica općine Tešanj, imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Vukovo broj: 187, u 16:26 sati, u mehaničarskoj radnji, gdje je došlo do požara na putničkom motornom vozilu na kojem je vršen popravak. Požar je ugašen. Pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo.

Grad Visoko. Vatrogasna jedinica grada Visoko, imala je intervenciju na gašenju požara suhe trave i nskog rastinja, u mjestu Ginje.

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica, imala je intervenciju na gašenju požara otpadnog materijala, u ulici Safet Bega Bašagića.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imala je osam intervencija, i to: na gašenju otpadnog materijala (četiri intervencije), gašenje manjeg požara nakon eksplozije plinske boce, i tri intervencije obezbjeđenja javnih događaja (nogometna utakmica, koncert i svečana akademija).

 

VODOSNABDIJEVANJE

 

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. I dalje DVD Stari Vitez, dostavlja pitku vodu dva puta sedmično u donji bazen u Ahmićima, a DVD Vitez jednom sedmično u Putkoviće.

 

O S T A L O

 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA

 

Aktivnosti Federalne uprave civilne zaštite

Federalna uprava civilne zaštite i dalje radi na  prikupljanju informacija,  te je spremna da se odmah u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija vezano za nestale osobe (dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice), uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE