Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 20./21.03.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI 

Unsko-sanski kanton

Općina Sanski Most. Vatrogasna jedinica općine Sanski Most  imala je intervencije na gašenju požara u naselju Podlug i Vahid-begovoj ulici, gdje su gorjeli zapaljeni dimnjaci. Požari su ugašeni.

 Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Konjic. Vatrogasna jedinica općine Konjic imala je  intervenciju na gašenju požara od 13:28 do 14:20 sati, u firmi „GRAWE-TADIV“ , gdje je gorjela peć na termičkoj obradi. 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imali su šest manjih intervencija, i to: tri intervencije  na  gašenju  zapaljenih dimnjaka na stambenim objektima, dvije intervencije na gašenju zapaljenog otpada u kontejnerima i jedno obezbjeđenje sportskog događaja. 

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada  Tuzla imala je intervenciju na gašenju požara u ul. Uzeira Mehičića u naselju Gornja Tuzla, gdje je gorjela privatna kuća.

Općina Gračanica. Vatrogasna jedinica općine Gračanica imala je intervenciju na gašenju požara u objektu firme „Azel France“ u centru Gračanice, gdje su gorjele  električne  instalacije. 

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. Vatrogasana jedinica općine Vitez imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Ahmići, gdje je gorjelo putničko motorno vozilo.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS 

Unskosanski kanton

Grad Cazin. Kantonalni operativni centar primio je informaciju od strane Službe civilne zaštite Cazin da je MZ Gnjlavac, pronađena protvpješadijska  mina MRUD. Mjesto pronalaska eksplozivnog sredstva je obilježeno. 

O S T A L O 

AKTIVNOSTI FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE 

POTRAGA ZA NESTALOM OSOBOM

Timovi Federalne uprave civilne zaštite sa 2 potražna psa od ranih jutarnjih sati  uključeni su u potragu za Savom Đukićem (1940), nastanjenog u mjestu Tilava, općina Istočno Sarajevo, čiji nestanak je prijavljen 13. marta 2019.godine. Timovi Fedralne uprave civilne zaštite su uključeni u potragu na osnovu zahtjeva za pomoć u traženju nestale osobe od strane Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE