Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 19./20.03.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Vatrogasna jedinca grada Bihaća imala je intervenciju na gašenju dimnjaka u ulici Hošića Mahala. Požar je ugašen.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je  intervenciju na gašenju požara od 14:30 do 15:45 sati na lokalitetu Put za Rašku goru, gdje je gorio dimnjak.

Općina Konjic. Vatrogasna jedinica općine Konjic imala je  intervenciju na gašenju požara od 18:38 do 20:00 sati u mjestu Cerići, gdje je gorjela divlja deponija smeća.

Općina Jablanica. Vatrogasna jedinica općine Jablanica imala je  intervenciju na gašenju požara od 00:30 do 02:15 sati u naselju Doljanka, gdje je gorio dimnjak.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imala je četiri manje intervencije na gašenju požara i to: tri na  gašenju  dimnjaka (dva na stambenim i jedan na poslovnom objektu) i jednu intervenciju na gašenju manjeg požara u kuhinji.

 

Zeničko – dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica imala je šest intrervencija na gašenu požara suhe trave i niskog rastinja u mjestima: Prašnice, Popova bašta, Bilimišće, Briznik i „Kazneno popravni zavod Zenica“. Svi požari su ugašeni.

Općina Tešanj. Vatrogasna jedinica općine Tešanj imala je intervenciju u 18:33 sati u mjestu Kalošević- Ježevac, gdje je došlo do šumskog požara, koji je zahvatio oko 150 duluma šume i niskog rastinja. Zbog nepristupačnog terena gašenje se odvijalo otežano. Požar je ugašen u 21:30 sati.

 

Srednjobosanski kanton

Općina Travnik. Vatrogasna jedinica općine Travik imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Paša Mahala, gdje je gorio dimnjak. Požar je ugašen.

Općina Bugojno. Vatrogasno društvo općine Bugojno imalo je intervenciju na gašenju požara u naselju Vrbas, gdje je gorio dimnjak na zgradi. Požar je ugašen.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA

 

Kanton Sarajevo

Općina Novo Sarajevo. Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je  informaciju od Službe civilne zaštite općine Novo Sarajevo, da je u ulici Ljubljanska do br. 5 pronađeno nepoznato eksplozivno sredstvo.

O primljenoj  informaciji obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za UES, koji su preuzeli i zbrinuli pronađeno eksplozivno sredstvo.

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE