Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 19./20.10.2017.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Neum. Profesionala vatrogasna jedinca Neum imala je intervenciju u periodu od 14:30 do 16:00 sati, na lokalitetu Papića vale gdje je gašen požar trave i niskog rastinja.

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Profesionalna vatrogasna jedinica grada Tuzle imala je dvije intervencije na gašenju požara i to: požari niskog rastinja u naseljima Jasenice i Slavinovići. Požari su lokalizovani i ugašeni

Zeničko-dobojski kanton

Općina Žepče. Pripadnici vatrogasne jedinice Žepče su na području Brezova polja ugasili požar crnogorične šume.

Kanton Sarajevo

U izvještajnom periodu, Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo imala je dvije manje intervencije i to: jednu tehničku intervenciju i jednu intervenciju na gašenju požara niskog rastinja.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Čitluk. Kantonalni operativni centar civilne zaštite HNK-a primio je informaciju u 09:15 sati, od općinske službe CZ Čitluk o pronalasku jedne ručne bombe, tromblonske mine i puščanog metka. O primljenoj informaciji obavješteni su pripadnici Tima za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite

Tuzlanski kanton

Dana, 19.10.2017. godine, Kantonalni operativni centar civilne zaštite TK-a primio je prijave o pronalasku NUS-a od općinskih službi CZ Tuzla i Živinice, te iste proslijedio Timu za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

Kanton Sarajevo

Dana, 19.10.2017. godine, Kantonalni operativni centar civilne zaštite KS primio je dvije informacije o pronalasku NUS-a i to:

  • u 11:12 sati, od strane općinske službe CZ Ilijaš, informacija da se na lokalitetu Salkanov Han (Mrakovo), nalazi nepoznat NUS,
  • u 14:53 sati, od strane PS Ilidža, informacija da se na lokalitetu Zoranovići (Igman), nalazi nepoznat NUS.

O primljenim  informacijama obaviješteni su pripadnici Tima za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite, koji su navedena neeksplodirana ubojna sredstva uklonuli isti dan.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE