Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 17./18.10.2019.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je intervenciju na gašenju požara od 16:48 do 17:15 sati ,u Rodoču, gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

Općina Čitluk. Vatrogasna jedinica općine Čitluk, imala je dvije intervencije na gašenju požara i to:

  • od 12:20 do 13:45 sati, u Gradnićima, gdje je gorjela smreka, trava i nisko rastinje,
  • od 14:25 do 15:50 sati ,u Čerinu, gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

 

Zapadnohercegovački kanton

Grad Ljubuški. Vatrogasna jedinica grada  Ljubuški, imala je intervenciju na gašenju požara otvorenog prostora od 15:30 do 16:00 sati, na plantaži kod Ljubuškog, na površini od oko 100 m². Požar su gasila tri vatrogasca s jednim vozilom.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imala je dvije manje intervencije na gašenju zapaljenog otpada u kontejneru.

 

VODOSNABDIJEVANJE

 

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. I dalje DVD-e Stari Vitez, dostavlja pitku vodu dva puta sedmično u naselje Ahmići, a DVD-e Vitez, jednom sedmično u naselja: Putkovići i Bukve.

 

UKLANJANJE EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA

 

Obavljajući redovne zadatke na devet lokacija na području općina: Konjica, Goražda, Viteza, Hadžića, Stoca ,Visokog, Novog Sarajeva i Velike Kladuše, timovi Federalne uprave civilne zaštite za uklanjanje eksplozivnih sredstava (UES) uklonili su 11 eksplozivnih sredstvava.

 

O S T A L O

 

AKTIVNOSTI FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE

 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA

 

Federalna uprava civilne zaštite i dalje radi na  prikupljanju informacija,  te je spremna da se odmah u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija vezano za nestale osobe (dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice), uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu.

 

 

 

 OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE