Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 17./18.07.2016. godine, do 10:00 sati

ZEMLJOTRESI – POTRESI

Srednjo-bosanski kanton

Sinoć, u 03:13 sati, registrovan je lakši potres, u epicentralnoj zoni inteziteta od 3 stepena Merkalijeve skale i magnitude 2.5  sa epicentrom na području Jajca.

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Čapljina. VJ Čapljina gasila je požar na zapaljenoj travi u mjestu Trebižat. Intervencija je trajala u periodu od 19:25 do 20:15 sati. Požar je lokalizovan i ugašen.

Kanton 10.

Općina Tomislavgrad. Dana, 17.07.2016. godine, VD Tomislavgrad imalo je intervenciju u periodu od 09:30 do 10:00 sati, u gaju kod grada. U požaru je gorjela trava. Požar je brzo lokalizovan i ugašen.

Unsko-sanski kanton

Općina Bihać. VJ Bihać imala je dvije intervencije i to: jednu tehničku na sapiranju ceste nakon saobraćajne nesreće i na gašenju zapaljenog vozila na parkingu, u periodu od 23:24 do 00:28 sati, gdje je pričinjena veća materijalna šteta na vozilu.

Bosansko-podrinjski kanton

Općina Goražde. Dana, 17.07.2016. godine, u 05:15 sati došlo je do požara na motornom vozilu marke Citroen u naselju Hubjeri. Odmah po dojavi na lice mjesta izašli su pripadnici VJ Goražde sa jednim vozilom i isti su lokalizovali u 06:30 sati. Zbog kasne dojave o požaru nastala šteta na vozilu je totalna.

Kanton Sarajevo

U protekla 24 sata, Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo imala je pet intervencija i to: jednu intervenciju na gašenju zapaljenog automobila, jadna intervencija na gašenju otpada, te tri intervencije na obezbjeđenjima događaja.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS 

Zeničko-dobojski kanton

Općina Olovo. Na području općine Olovo u toku je izvođenje deminerskog zadatka MSP Olovske Luke, kojeg  izvode Oružane snage BiH.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE