Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 16./17.05.2018.godine, do 10:00 sati

KLIZANJE TLA

 

Tuzlanski kanton

Općina Gradačac. Općinskoj službi civilne zaštite u posljednja 24 sata prijavljeno je klizište u ul. Rasima Terzića. Saobraćaj nije u prekidu ali postoji opasnost od rušenja starog potpornog zida. Očekuje se izvještaj geologa o stvarnom stanju i prevenciji.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA 

Kanton Sarajevo

Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je dvije informacije o pronalasku eksplozivnog sredstva i to:

– od strane građana, da se u ulici Garaplina br.22 (Stari Grad), nalazi eksplozivno sredstvo,

– od Op Sl CZ Hadžići, da se u ulici Igmanski put bb, nalazi eksplozivno sredstvo,

O primljenim informacijama obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite  za uklanjanje eksplozivnih sredstava, koji su navedena sredstva preuzeli.

Srednjobosanski kanton

Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je dvije informacije o pronalasku eksplozivnog sredstva i to:

  • u općini Travnik, na lokalitetu Karaula- Karaulska gora, radi se o granati, 1 komad,
  • u općini Busovača, na lokalitetu Duboko.

O primljenim  informacijama obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite  za uklanjanje eksplozivnih sredstava.

Hercegovačko-neretvanski kanton

Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju od strane civilne zaštite općine Jablanica o pronalasku eksplozivnog sredstva, u Slatini. Radi se o pješadijskoj mini.

O primljenoj  informaciji obavješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite  za uklanjanje eksplozivnih sredstava.

Tuzlanski kanton

Općina Gračanica. Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite  obavljali su aktivnosti na preuzimanju i uništavanju eksplozivnih sredstava  na području općine Gračanica.

Općina Sapna i Kalesija. Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite nastavili su proces deminiranja na zadacima u općinama Sapna i Kalesija.

 

O S T A L O 

POTRAGA ZA NESTALOM OSOBOM

Tuzlanski kanton

Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite i danas nastavljaju potragu smanjenim intenzitetom za mladićem  Amarom Ramićem iz Tuzle, koji je nestao u srijedu 02.05.2018. godine.

 

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

Meteoalarm: Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Žuti meteoalarm  za veći dio Federacije BiH, zbog očekivane izraženije grmljavine.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE