Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 15./16.11.2015.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Kanton Sarajevo

Općina Trnovo. Pripadnici PVJ Kantona Sarajevo imali su jednu veću intervenciju i to jutros u 05:18 sati, na lokalitetu sela Lukavac – Trnovo, gdje je gorjela vikendica. Požar je ugašen u 07:35 sati. Pričinjena je materijalna šteta i nije bilo povrijeđenih lica. Na gašenju požara učestvovalo je 8 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila.

U vrijeme slanja izvještaja u toku je intervencija na lokalitetu Dejčići-Presjenica gdje gori nisko rastinje.

 

Bosansko-podrinjski kanton

Općina Foča Ustikolina. Dana, 14.11.2015. godine, došlo je do požara na porodičnoj kući u selu Bratovčići. Odmah po dojavi u 22:40 sati, pripadnici vatrogasne jedinice Goražde izašli su na lice mjesta i isti su lokalizovali u 00:30 sati. U požaru je izgorjela jedna soba u prizemlju kuće.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Čitluk. Dana, 15.11.2015. godine, VJ Čitluk je u periodu od 17:15 do 18:10 sati, na Biznim Gomilama gasila požar trave i niskog rastinja.

 

 Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. U protekla 24 sata, PVJ Tuzla imala je četiri intervencije na gašenju požara i to: požar na niskom rastinju u naselju Plane, požar na smeću u naselju Borić i zapaljeno šumsko lišće na lokalitetima Skver i Ilinčica.

Općina Živinice. IVJ Đurđevik imala je intervenciju na gašenju požara koji je zahvatio 600 bala sijena i 2 dunuma šume u naselju Djedino, MZ Đurđevik. Požar je lokalizovan i ugašen.

 

Unsko-sanski kanton

Općina Bosanska Krupa. VJ Bosanska Krupa imala je jednu intervenciju u naselju Voloder, u periodu od 14:00 do 15:00 sati, gdje je došlo do požara na napuštenoj devastiranoj kući. Pričinjena je manja materijalna šteta.

 

PRONALAZAK NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTAVA – NUS

Općina Busovača. Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je jednu prijavu o pronalasku NUS-a na lokalitetu Draga. Prijavljeno je više komada nepoznatog NUS-a. Obavješten je Tim za uklanjanje NUS-a FUCZ kao i Sektor za deminiranje i uklanjanje NUS-a FUCZ.

 

O S T A L O

Srednjo-bosanski kanton

Općina Jajce. Nastavlja se potraga za osobom Stipanom Jakovljevićem iz naselja Seoci, koji se dana, 11.11.2015. godine udaljio iz obiteljske kuće na Seocima.

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE