Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 14./15.10.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Profesionalna vatrogasna jedinica grada Mostara imala je dvije intervencije na gašenju požara i to:

– od 07:27 do 08:00  u Cimu gorio stan,

– od 11:50 do 12:15 sati u ul.Kralja Tomislava gorio otpad.

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzla imala je jednu intervenciju na gašenju požara na pomoćnom objektu (šupa) u ulici Mitra Trifunovića Uče. Požar je lokaliziran i ugašen.

Općina Lukavac. Vatrogasna jedinica Lukavac je imala jednu intervenciju na gašenju požara na privatnom stambenom objektu (kuća) u naselju Bistarac – Novo Naselje. Požar je lokaliziran i ugašen.

VODOSNABDIJEVANJE

Srednjo-bosanski kanton

Općina Vitez. Usljed nedostatka pitke vode na pojedinim podrućjima općine, DVD „Stari Vitez“ i dalje vrši odvoz pitke vode u:  MZ-e Ahmići, MZ-e Bukve, a DVD „ Vitez“ vrši odvoz za MZ-e Dubravica naselje  – Tolovići.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA –  NUS

Tuzlanski kanton

Općina Živinice. Dana 14.10.2016. godine, u 12,00 sati, izvršena je primopredaja deminirane površine Tupkovići-Izvor Jazavac na području općine Živinice.

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Čitluk. Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je od strane građanina informaciju da je, u mjestu Gornja Blatnica, radeći iskop i temelje za obiteljsku kuću pronašao jednu nepoznatu granatu.

Obavješten je Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

Kanton Sarajevo

Općina Ilijaš. Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je od strane građanina informaciju, da je u ulici Donja Karaula bb pronađena jedna ručna bomba.

Obavješten je Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite, koji je navedeni NUS uklonio isti dan.

Unsko-sanski kanton

Općina Cazin. Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je od strane Policijske stanice Cazin informaciju o pronalasku nepoznatog NUS-a u mjestu Šturlićka Platnica. Mjesto pronalaska propisno je obilježeno i obavješten Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE