Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 14./15.04.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Srednjobosanski kanton

Općina Novi Travnik. Vatrogasna jedinica općine Novi Travnik imala je jednu intervenciju na lokalitetu Bučići, gdje je gorjela kuća. Požar je ugašen, povrijeđenih lica nije bilo, pričinjena je veće materijalna šteta na krovu kuće. Uzrok požara nije poznat.    

Općina Bugojno.  Vatrogasna jedinica općine Bugojno imala je jednu intervenciju u naselju Glavice, požar je zahvatio privatnu kuća. Intervencija vatrogasaca je bilo uspješna, na objektu je pričinjena veća materijalna šteta.

 

PRONALAŽENJE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTAVA – NUS

 

Tuzlanski kanton

Općina Lukavac. „A“ tim za uništavanje NUS-a FUCZ/KUCZ vršio je izuzimanje i uništavanje NUS-a na području općine Lukavac.

 Općina Kalesija. „B“ tim za deminiranje FUCZ /KUCZ nastavio je izvođenje radova na zadatku Kazin tuk – Zelina na području općine Kalesija.

Srednjobosanski kanton

Općina Travnik. Jedna prijava o pronalasku NUS-a na lokalitetu Sović –  Kalibunar, gdje je pronađena ručna bomba. O pronalasku NUS-a obavješten „A” tim Busovača i Tim za UES Federalne uprave civilne zaštite. 

Općina Bugojno. Jedna prijava o pronalasku NUS-a,  u naselju Kopčić, gdje je pronađen BRK – 2 komada. O pronalasku NUS-a obavješten „A” tim Busovača i Tim za UES Federalne uprave civilne zaštite.        

.          

Kanton Sarajevo

Općina Vogošća. U izvještajnom periodu Kantonalni operativni centar civilne zaštite Sarajevo, primio je jednu  informaciju o pronalasku NUS-a. Dana, 14.04.2016.godine, u 13:15 sati, iz Operativnog centra Vogošća primljena je informacija da je u ulici Muje Šejte na  br.52. pronađena jedna granata.

O primljenoj informaciji obaviješteni su pripadnici Tima za UES Federalne uprave civilne zaštite, koji su navedeni NUS uklonili  istog dana.

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE