Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 13./14.10.2016. godine, do 10:00 sati

VODOSNADBIJEVANJE I OŠTEĆENJE INSTALACIJA

Srednjo-bosanski kanton

Općina Vitez. Usljed nedostatka pitke vode na pojedinim podrućjima općine, DVD „Stari Vitez“ i dalje vrši odvoz pitke vode u:  MZ-e Ahmići, MZ-e Bukve, a DVD „ Vitez“ vrši odvoz za MZ-e Dubravica naselje  – Tolovići.

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Nakon dojave zaposlenika Katoličkog školskog centra Zenica da se osjeti plin u njihovoj kuhinji, pripadnici vatrogasne jedinice grada Zenice  izašli su na lice mjesta i provjerili ispravnost instalacija na plinskim bocama. Provjerom je utvrđeno da je manja količina plina iscurila, ali nije predstavljala opasnost za izbijanje požara.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA –  NUS (LP – 19)

Tuzlanski kanton

Općina Živinice. Dana 14.10.2016. godine, u 12:00 sati, planirana je primopredaja deminirane površine na zadataku ID13917, Tupkovići-Izvor Jazavac na području općine Živinice.

Kanton Sarajevo.

Općina Ilidža. Dana 13.10.2016 u 14:50 sati, prijavljen je pronalazak dvije tromblonske mine u naselju Butmir, u ulici Poligonska do br. 28. Informacija o pronalasku neeksplodiranih ubojnih sredstava je dostavljena Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite koji će navedeni NUS preuzeti u toku dana.

Srednjo-bosanski kanton

Općina Bugojno.  Jedna prijava  NUS-a na području općine Bugojno,  radilo se o ručnoj bombi. Prijava o pronalasku NUS-a dostavljena Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite.

Unsko-sanski kanton

Općina Ključ. Iz Policijske stanice općine Ključ dostavljena je službena zabilješka o pronalasku jedne kumulativne mine u mjestu Lončare.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE