Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 11./12.11.2018.godine, do 10:00 sati

POŽARI       

Hercegovačkoneretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je intervenciju na gašenju požara  od 12:00 do 13:30 sati, u mjestu Hodbina, gdje je gorjela trava i nisko rastinje,

Tuzlanski kanton

Općina Lukavac. Vatrogasna jedinica općine Lukavac imala je dvije intervencije na gašenju požara niskog rastinja u mjestima Huskići i Lukavac, te jednu intervenciju na gašenju borove šume u mjestu Babice. Požar je ugašen.

Općina Banovići. Vatrogasna jedinica općine  Banovići  imala je intervenciju u ulici Patriotska liga, gdje je gorjela garaža i motorno vozilo u garaži. Požar je ugašen.

Unskosanski kanton

Grad Bihač. Vatrogasna jedinica grada  Bihaća  imala je intervenciju od 18:00 do 19:10 sati, u naselju Vedro Polje, gdje je gorjela trava i nisko rastinje. Požar su gasila tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Opčina Bosanska Krupa. Vatrogasna jedinica općine  Bosanska Krupa imala je intervenciju od 23:10 do 01:00 sati, u mjestu Bosanska Otoka, gdje je gorjela trava i nisko rastinje. Požar su gasila dva vatrogasca sa jednim vozilom.

Bosansko-podrinjski kanton

Grad Goražde. Vatrogasna jedinica grada Goražde imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u selu Grubci. Požar se proširio na bjelogoričnu šumu u mjestu Faočići. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen.

 Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica, imala je  intervenciju na gašenju požara od 23:40 do 03:00 sati,  u skladištu  firme Ekor komerc, tzv. „Šljivik“, gdje je došlo do velikog požara, nakon čega je nastala  veća materijalna šteta. U požaru je povrijeđen vatrogasac od ujeda psa koji se nalazio u krugu firme. Požar je ugašen.

Srednjobosanski kanton

Općina Travnik. Vatrogasna jedinica općine Travnik imala je intervenciju na gašenju požara na zapaljenom dimnjaku u mjestu Ščetići.

Općina Vitez. Vatrogasna jedinica općine Vitez imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Putkovići – Bukve, gdje je gorio stambeni objekat. Požar je ugašen, povrijeđenih lica nije bilo.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Kanton Sarajevo

Općina Novo Sarajevo.  Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je  informaciju o pronalasku tromblonske mine na brdu Žuč.

Informacija o pronalasku eksplozivnog sredstva proslijeđena uposlenicima Federalne uprave civilne zaštite za UES.

 O S T A L O

 FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

 Meteoalarm: Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Žuti meteoalarm za područje Kantona Sarajevo zbog guste magle po kotlinama.

 OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE