Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 11./12.05.2018.godine, do 10:00 sati

POPLAVE – VODOSTAJI

 Tuzlanski kanton

Vodostaj na brani HA Modrac, jutros u 07,00 sati, iznosio je 199,10 m.n.m.. Tačka preljeva je 200 m.n.m.. U odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 7 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,2 m3/s.

 Srednjobosanski kanton

Vodostaji rijeka i rječica na području Kantona su u stagnaciji ili opadanju.

 Zeničko-dobojski kanton

Vodostaj rijeka  i svih vodenih tokova na području Kantona je normalan.

 Posavski kanton

Vodostaj rijeke Save i dalje je u opadanju duž cijelog svog toka kroz Posavski kanton.

 

POŽARI

 Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Profesionalna vatrogasna jedinica grada Bihaća, imala je intervenciju na zapaljenoj deponiji otpada od 08:30 do 12:33 sati, u mjestu Hrgar. Požar su gasila dva vatrogasca sa jednim vozilom.

 Zeničko-dobojski kanton

Općina Zavidovići. Pripadnici vatrogasne jedinice općine Zavidovići, intervenisali su povodom nesreće na Željezničkoj stanici, gdje je jedno lice smrtno stradalo (16 godina),  usljed pravljenja selfija na vagonu.

Općina Žepče. Vatrogasna jedinica općine Žepče, imala je intervenciju na gašenju požara na deponiji Trebetović.

 Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je intervenciju na gašenju požara, u Liska ulici, gdje je gorio otpad.

Općina Čapljina. Vatrogasna jedinica općine Čapljina, imala je intervenciju na gašenju požara, u Počitelj- polju, gdje su gorjeli trava i otpad.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA

 Unsko-sanski kanton

Općina Velika Kladuša. Iz Općinske službe civilne zaštite Velika Kladuša, primljena je  obavijest o pronalasku tri granate za RPG-e, u mjestu Drmeljevo.

 Tuzlanski kanton

Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za uklanjanje eksplozivnih sredstava obavljali su aktivnosti na preuzimanju i uništavanju eksplozivnih sredstava na području Grada Tuzla.

Također, uposlenici Federalne uprave civilne zaštite nastavili su radove deminiranja na zadacima na području općina Sapna i Kalesija.

 

O S T A L O

 POTRAGA ZA NESTALOM OSOBOM

Tuzlanski kanton

Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite, nastavljaju potragu smanjenim intenzitetom za mladićem  Amarom Ramićem iz Tuzle, koji je nestao u srijedu 02.05.2018. godine.

 

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

Meteoalarm: Fedralni hidrometeorološki zavod, izdao je danas Žuti meteoalarm za područje Federacije BiH, zbog očekivane izraženije grmljavine.

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE