Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 10./11.05.2018.godine, do 10:00 sati

 

POŽARI

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je intervenciju na gašenju požara od 15:25 do 15:50 sati, u Rodoču, gdje je gorio otpad.

Općina Konjic. Vatrogasna jedinica općine Konjic imala je intervenciju na gašenju požara od 06:30 do 07:45 sati, u Ul. Tresanica, gdje je gorjela kuća.

  

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzla imala je intervenciju na gašenju požara u ugostiteljskom objektu „Irish Pub“ u ulici Muse Ćazima Ćatića. Požar je lokaliziran i ugašen.

Općina Srebrenik. Vatrogasna jedinica općine Srebrenik imala je intervenciju na gašenju požara el. instalacija (samonosivi kabal na stubu) u naselju Babunovići. Požar je lokaliziran i ugašen.

  

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA

 

Tuzlanski kanton

Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za UES obavljali su aktivnosti na preuzimanju i uništavanju eksplozivnih sredstava na području općine Kladanj. Također, nastavljen je proces deminiranja na području općina Sapna i Kalesija.

  

POTRAGA ZA NESTALOM OSOBOM

 

Tuzlanski kanton

Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite, i dalje nastavljaju potragu za nestalim mladićem  Amarom Ramićem iz Tuzle, koji je nestao u srijedu 02.05.2018. godine.

 

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

 

Meteoalarm: Fedralni hidrometeorološki zavod, izdao je Žuti meteoalarm za područje Hercegovine, na zapadu i jugozapadu Bosne, kao i ponegdje u Krajini i centralnoj Bosni, zbog očekivane izraženije grmljavine.

  

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE