Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 11./12.04.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Unsko-sanski kanton

Općina Sanski Most. Vatrogasna jedinica općine Sanski Most mala je intervenciju na gašenju zapaljenog dimnjaka u naselju Hrustovo.

Općina Velika Kladuša. Vatrogasna jedinica općine Velika Kladuša mala je intervenciju na gašenju zapaljenog viljuškara u mjestu Drmaljevo.

 

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzla imala je intervenciju na gašenju zapaljenog automobila u naselju Krojčica. Požar je lokalizovan i ugašen.

Općina Kalesija. Vatrogasna jedinica općine Kalesija imala je intervenciju na gašenju zapaljenog dimnjaka na privatnom stambenom objektu u naselju Prnjavor. Požar je lokalizovan i ugašen.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imala je tri manje intervencije na gašenju požara i to: jednu na gašenju niskog rastinja, jednu na gašenju zapaljenog dimnjaka i jednu na gašenju napuštene kuće.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Prozor – Rama. Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju od Policijske stanice Prozor – Rama,  da je pronađeno nepoznato eksplozivno sredstvo, koje je pohranjeno u njihovom skladištu.

O primljenim  informacijama obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za UES.

 

Tuzlanski kanton

Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je dvije informacije o pronalasku eksplozivnih sredstava:

– od Općinske službe civilne zaštite Gradačac, da su pronađene tri bombe i veća količina municije,

– od Općinske službe civilne zaštite Lukavac, da je pronađen tromblon.

O primljenim  informacijama obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za UES.

 

Srednjobosanski kanton

Općina Travnik. Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je  informaciju da su u mjestu Suhi Do pronađene dvije ručne bombe.

O primljenoj  informaciji obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za UES.

 

AKTIVNOSTI FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE

 

POTRAGA ZA NASTALOM OSOBOM

 

Zeničko-dobojski kanton

Nastavlja se potraga za nestalim Senahidom Čagom, za koga se pretpostavlja da je pao u rijeku Lašvu, dana 02.04.2019.godine.

Zbog nepovoljnih vremenskih  prilika i vidljivosti vode potraga se vrši smanjenim intenzitetom. Federalna uprava civilne zaštite u stalnom je kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu. Vrši se prikupljanje dodatnih informacija, prati se stanje na terenu i spremna je da se odmah, u slučaju potrebe uključi u nastavak potrage.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE