Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 11./12.04.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Zeničko-dobojski kanton

Općina Zavidovići. Profesionalna vatrogasna  jedinica Zavidovići imala je intervenciju na gašenju požara, u jutarnjim satima od 04,30 do 05,30 sati, u ulici Maršala Tita,  gdje je došlo do požara u  magacinu Željeznica Federacije BiH. U požaru je pričinjena manja materijalna šteta.  (Na istom magacinu bila je intervencija vatrogasaca i dana 08.04.2016.godine)  

 

KLIZANJE TLA – KLIZIŠTA

Srednjobosanski kanton

Općina Bugojno. Na lijevoj strani puta Gračanica-Kordići, u mjestu Susid, aktiviralo se klizište dužine oko 30 metara i visine 15 metara. Na ovoj dionici puta promet se odvija sa povećanim oprezom. Uposlenici Službe za civilnu zaštitu stalno prate stanje na ovom klizištu.

 

PRONALAŽENJE NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTAVA – NUS

Tuzlanski kanton

Općina Lukavac. Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju od Općinske službe CZ Lukavac da je pronađen minobacački projektil 60 mm.

Obavješten je Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

 

Kanton Sarajevo

Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju od strane građanina, da je na lokalitetu Umoljana, općina Trnovo pronađen nepoznati NUS.

O primljenoj informaciji obavješten je Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite, koji će navedeni NUS uklonuti u narednom periodu.

 

ZAGAĐENOST ZRAKA

Tuzlanski kanton

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 11.04.2016 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i Čelić, dok na lokalitetu Cerik nije bilo moguće ocijeniti kvalitet zraka.

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE