Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 10./11.10.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica imala je intervencije i to:

  • od 07:05 do 07:35 sati, u naselju Donja Mahala, gdje je gorio otpad,
  • od 10:10 do 10:45 sati, u ulici Maršala Tita, gdje je gorio otpad, te
  • od 15:45 do 16:20 sati, u Sjevernom Logoru, gdje je gorila trava i nisko raslinje.

Općina Konjic. Vatrogasna jedinica imala je intervenciju u vremenu od 20:45 do 22:00 sata, u naselju Orašje , gdje je gorio dimnjak.

Općina Čapljina. Vatrogasna jedinica imala je intervenciju u vremenu od 20:40 do 22:05 sati, u Zvirovićima, nakon što je grom udario i zapalio štalu, u kojoj je bilo metaka od vatrenog oružja, gašenju objekta se pristupilo sa mjerama visokog rizika.

Zapadnohercegovački kanton

Grad Široki Brijeg. U Š.Brijegu oko 02.50 sati, desila se prometna nesreća u ulici fra Didaka Buntića, u kojoj je jedna osoba teže povrijeđena. Prilikom ove nezgode u spašavanju unesrećene osobe, uz hitnu medicinsku službu, pomoć su pružali i vatrogasci. Materijalna šteta je veća.

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica imala je intervenciju u ulici Sarajevska, gdje je u stanu došlo do požara na razvodnoj ploči sa osiguračima.

OŠTEČENJE ELEKTRIČNE MREŽE

Hercegovačko-neretvanski kanton

Područje oko repetitora na Planinici i dalje bez snabdijevanja električnom energijom, zbog izgorenih stubova.

Za danas je planirano  izvođenje radova u dijelu aerodroma (TS-1) od 11:00 do 13:30 sati.

VODOSNADBIJEVANJE

Srednjo-bosanski kanton

Općina Vitez.  Na području općine Vitez i dalje se vrši odvoz pitke vode u: MZ Ahmići, MZ Bukve i MZ Dubravica-naselje Tolovići sa istakanjem u rezervoare po programu odvoza pitke vode.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA –  NUS

Tuzlanski kanton

Općina Gradačac. Općinska služba civilne zaštite Gradačac, prijavila je postojanje NUS-a, u naselju Novalići (TTM-1 kom).

Općina Gradačac. Dana 11.10.2016. god sa početkom u 10:00 sati, bit će upriličena primopredaja tehnički izviđene površine ID: 13670, zadatak LZ Turić-Duge Njive-Tomšići površine oko 143.339 m² od strane jedinice za deminiranje OSBiH.

„B“ timovi Tuzla i Orašje obavljaju poslove deminiranja na zadatku MAC ID 13917 „Tupkovići-izvor Jazavac“, na općini Živinice.

Kanton Sarajevo

U izvještajnom periodu  Kantonalni operativni centar civilne zaštite je primio informaciju o pronalasku NUS-a. Dana 10.10.2016.godine, u 14:27 sati od strane, Općinske službe civilne zaštite Ilidža, primili smo informaciju de je  u ulici: Terovića br.7, naselje Otes, pronađena jedna granata.

O primljenoj informaciji obaviješteni su pripadnici Tima za UES Federalne uprave civilne zaštite, koji su navedeni NUS uklonuli istog dana.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE