Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 09./10.11.2019.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Tuzlanski kanton

Grad Gračanica. Pripadnici vatrogasne jedince grada Gračanica, imali su intervenciju od 06:10 sati, u MZ-e Pribava, gdje su gasili požar na privatnom stambenom objektu. Požar je lokaliziran i ugašen.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Pripadnici vatrogasne jedince grada Mostara, imali su intervenciju na gašenju požara od 22:55 do 00:40 sati, u naselju Livač, gdje je gorjela garaža.

 

Kanton Sarajevo

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imali su osam intervencija, od čega jednu veću i sedam manjih.

Dana 10.11.2019. godine, u 04:35 sati, došlo je do požara u podzemnoj garaži i naselju Tibra na Stupu, općina Ilidža. U intervenciji je učestvovalo 12 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila. Požar je lokalizovan u 05:45 sati, a ugašen u 06:30 sati.

Ostalih sedam intervencije bile su manjeg inteziteta, od kojih se mogu izdvojiti: jedna na gašenju elektičnih instalacija i dvije na gašenju dimnjaka.

 

VODOSNABDIJEVANJE

 

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. DVD-e Stari Vitez i dalje dostavlja pitku vodu jednom sedmično u naselja Ahmiće i Bukve, a DVD-e Vitez jednom sedmično u naselje Putkovići.

 

O S T A L O

 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA

 

Aktivnosti Federalne uprave civilne zaštite

Federalna uprava civilne zaštite i dalje radi na  prikupljanju informacija,  te je spremna da se odmah u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija vezano za nestale osobe (dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice), uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu.

 

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE