Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 10./11.11.2019.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Unsko-sanski kanton

Općina Bosanska Krupa. Vatrogasna jedinica općine Bosanska Krupa, imala je dvije manje intervencije i to: na zapaljenom električnom brojilu, u mjestu Bosanska Otoka, te  na izvlačenju povređenih u saobraćajnoj nesreći, u mjestu Ljusina.

 

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzla, imala je dvije intervencije, i to: na gašenju otpadnog materijala, te intervenciju na gašenju automobila u ulici M.T. Uče 66. Požari su ugašeni.

 

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica, imala je intervenciju na gašenju požara kotlovnice, u naselju Stranjani.

 

Srednjobosanski kanton

Općina Travnik. Vatrogasna jedinica općine Travnik, imala je intervenciju na lokalitetu Mehurić, gdje su gorjele grede oko dimnjaka. Požar je ugašen.

 

Zapadnohercegovački kanton

Općina Posušje. Vatrogasna jedinica općine Posušje, imala je interevenciju sinoć u 23:00 sati, na objektu bivše tvornice kružnih pila u Posušju. Gorjelo je staro ulje i elektro kablovi trafostanice koja nije u funkciji, požar je ugašen u 00:45 sati. U intervenciji su sudjelovala tri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila.

 

NEVRIJEME

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Ravno. Uslijed obilnijih kišnih padavina, došlo je do oštečenja seoskog puta u dužini od oko 20 metara, u selu Čavljina.

 

VODOSNABDIJEVANJE

 

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. DVD-e Stari Vitez i dalje dostavlja pitku vodu jednom sedmično u naselja Ahmiće i Bukve, a DVD-e Vitez jednom sedmično u naselje Putkovići.

 

O S T A L O

 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA

 

Aktivnosti Federalne uprave civilne zaštite

Federalna uprava civilne zaštite i dalje radi na  prikupljanju informacija,  te je spremna da se odmah u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija vezano za nestale osobe (dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice), uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE