Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 08./09.10.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. PVJ grada Mostara imala je intervenciju na gašenju požara trave i niskog rastinja u mjestu Planinica. Požar je gašen u periodu od 13:50 do 18:30 sati. Požar je lokalizovan i ugašen.

Zapadno-hercegovački kanton

Grad Široki Brijeg. Pripadnici VJ Široki Brijeg imali su intervenciju na gašenju zapaljenog putničkog vozila Golf 3, na magistralnoj cesti M6.1, u mjestu Potkraj. Do požara je došlo uslijed sudara u kojem su tri osobe povrijeđene i iste su kolima Hitne pomoći prebačene u KBC Mostar.

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Pripadnici PVJ Zenica imali su intervenciju u naselju Ričice, gdje su gasili požar na privatnoj kući gdje je došlo do zapaljenja fasadne izolacije na kući. Požar ugašen, nije bilo povrijeđenih lica.

SAOBRAĆAJNI UDESI U CESTOVNOM SAOBRAĆAJU

Zapadno-hercegovački kanton

Grad Široki Brijeg. Dana, 08.10.2016. godine, oko 20:30 sati, na magistralnoj cesti M6.1 između Širokog Brijega i Posušja, u mjestu Potkraj, dogodila se teža saobraćajna nesreća u kojoj su se direktno sudarila dva putnička vozila, Reno Clio i Golf 3. Uslijed siline udara došlo je do zapaljenja vozila Golf. Požar su ugasili pripadnici VJ Široki Brijeg. U navedenom sudaru ozlijeđene su tri osobe koje su kolima hitne pomoći prebačene u KBC Mostar.

Općina Grude. Dana, 09.10.2016. godine, u 04:25 sati, na putu M-6 u mjestu Prispa, došlo je do slijetanja putničkog vozila sa ceste pri čemu je osoba u svojstvu vozača zadobila ozlijede i ista je kolima Hitne pomoći Grude prebačena u KBC Mostar.

VODOOPSKRBA

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. DVD „Stari Vitez“ vrši odvoz pitke vode u naselja: Ahmići i Bukve, dok pripadnici DVD-a Vitez vrše odvoz za MZ Dubravica – naselje Tolovići sa istakanjem u rezervoare po programu odvoza pitke vode.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE