Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 07./08.10.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Unsko-sanski kanton

Općina Cazin. Vatrogasna jedinica općine Cazin, imala je jednu intervenciju u mjestu Mihaljevac, gdje je gorjelo nisko rastinje. Požar su gasila dva vatrogasca sa jednim vozilom.

Zeničko-dobojski kanton

Općina Kakanj. U krugu tvornice cementa „Haidelberg cement“ Kakanj, došlo je do požara hladnjaka na peći. Povrijeđenih nije bilo. Pričinjena je materijalna šteta. Požar je ugašen.

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo, u protekla 24.sata, imala je šest intervencija, od kojih jednu veću i pet manjih.

Veća intervencija dogodila se jutros u 06:22 sata, u naselju Misoća, Općina Ilijaš, gdje su vatrogasci gasili požar u kojem je gorjela garaža. Požar je lokalizovan u 06:52 sata. U gašenju požara učestvovalo je pet vatrogasaca sa dva vozila.

VODOOPSKRBA

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. DVD „Stari Vitez“ i dalje vrši odvoz pitke vode u MZ-e Ahmići, MZ-e Bukve, dok DVD „ Vitez“ vrši odvoz za MZ-e Dubravica, odnosno naselje Tolovići.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Tuzlanski kanton

Općina Živinice. „B“ timovi Tuzla i Orašje, i dalje obavljaju poslove deminiranja na zadatku „Tupkovići-izvor Jazavac“, na području općine Živinice.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE