Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 06./07.10.2019.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI 

Zeničko-dobojski kanton 

Grad Visoko. Vatrogasna jedinica grada Visoko, imala je intervenciju na gašenju požara  u naselju Donje Rosulje, gdje je gorio automobil.

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica imala je intervencije na gašenju požara i to: u bivšoj bazi Specijalne policije ZDK-a, te u Travničkoj ulici, gdje je gorio pomoćni objekat (šupa).  

Hercegovačko-neretvanski kanton 

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je intervencije i to: na gašenju požara u mjestu  Buna,  gdje je gorjela trava, te u naselju Radoču gdje je gorio otpadni materijal.

Grad Čapljina. Vatrogasna jedinica grada Čapljina imala je intervenciju na gašenju požara u naselju Trebižat, gdje  je gorjela porodična kuća. Povrijeđenih lica nije bilo, na objektu je pričinjena materijalna šteta. 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imala je veću intervenciju dana 07.10.2019 godine u 03:37 sati, u ulici Latička bb, gdje je gorio krov napuštene kuće, te dvije manje od čega: jednu intervenciju na gašenju zapaljenog otpada u kontejeneru , te jedno obezbjeđenje sportskog događaja.

 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA

 Federalna uprava civilne zaštite i dalje radi na  prikupljanju informacija,  te je spremna da se odmah u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija vezano za nestale osobe (dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice), uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu.

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE