Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 05./06.05.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Tuzlanski kanton

Općina Kalesija. Vatrogasna jedinica općine Kalesija imala je intervenciju na gašenju električnih instalacija u privatnom stambenom objektu u naselju Tojšići. Požar je lokalizovan i ugašen.

 

OŠTEĆENJE ELEKTRIČNE ILI VODOVODNE MREŽE

 

Unsko-sanski kanton

Grad Cazin. Od 13:24 sati, zbog kvara, u prekidu je 10 kV dalekovod  „Farma Ramići“. Radovi na otklanjanju kvara su u toku.

 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA

 

AKTIVNOSTI FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE

 

Zeničko-dobojski kanton

Općina Zavidovići. Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite i danas  su sa svim raspoloživim sredstvima angažovani u  potrazi za Almirom Gluhićem iz Zavidovića, koji je nestao u u četvrtak 02.05.2019.godine. Potraga je danas skoncentrisana na korito rijeke Bosne i njenih obala od Zavidovića do Maglaja, koju vrše 4 tima za spašavanje na vodi i pod vodom sa čamcima i odgovarajućom opremom, kao i timovi koji vrše pretragu obala rijeke Bosne. U potragu je uključeno 35 uposlenika FUCZ.

 

Federalna uprava civilne zaštite, i dalje je u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalom Salihom Omerović i Ružicom Bičvić. Federalna uprava civilne zaštite, vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati se stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija uključi u nastavak potrage.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE