Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 05./06.04.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Vatrogasna jedinica grada Bihaća, imala je intervenciju na gašenju požara na elektro-ormariću na stambenom objektu, u naselju Čavkići.

Grad Cazin. Vatrogasna jedinica grada Cazina, imala je intervenciju na gašenju požara dimnjaka, u ulici generala Hamdije Omanovića.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Čapljina. Vatrogasna jedinica općine Čapljina, imala je intervenciju na gašenju požara u vremenu od 14:10 do 15:00 sati,  na obiteljskoj kući, u ulici Hrvatskih Branitelja, gdje je gorjela kuhinja.

 

Tuzlanski kanton

Općina Kalesija. Vatrogasna jedinica općine Kalesija, imala intervenciju na gašenju požara šume i niskog rastinja, cca 50 dunuma, u MZ Zukići. Požar je ugašen.

 

Zeničko-dobojski kanton

Općina Zavidovići. Vatrogasna jedinica općine Zavidovići, imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja, u naselju Gaj.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imala je dvije manje intervencije na gašenju zapaljene trave i niskog rastinja.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

 

Tuzlanski kanton

Općina Živinice. Kantonalni operativni centar civilne zaštite, primio je prijavu o postojanju eksplozivnih sredstava, od strane Općinske službe civilne zaštite Živinice.

O ovoj prijavi upoznati su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za UES.

 

Srednjobosanski kanton

Općina Busovača. Kantonalni operativni centar civilne zaštite, primio je prijavu o postojanju eksplozivnih sredstava, radi se o bombi, jedan komad i municiji, u mjestu Milavice.

O ovoj prijavi upoznati su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za UES.

 

O S T A L O

 

AKTIVNOSTI FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE

 

Potraga za nastalom osobom

Zeničko-dobojski kanton

Grad zenica. Na zahtjev Gradske službe civilne zaštite grada Zenica, za pomoć u pronalasku nestalog lica, Senahida Čage, koji je nestao u utorak, 02.04.2019. godine na području Lašve.

Jutros, 06.04.2019. godine, uposlenici Federalne uprave civilne zaštite, su se uključili u potragu za nestalim licem.

U potrazi učestvuje oko 80 ljudi, 20 uposlenika FUCZ, GSS Zenica, DVD Zenica, PS Zenica, Lovačko društvo i mještani.

Federalna uprava civilne zaštite, učestvuje sa dva raft čamca sa posadom, koji su krenuli pregledom obala od motela „Titanik-Lašva“, prema Zenici.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE