Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 04./05.10.2019.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Unsko-sanski kanton

Grad Cazin. Vatrogasna jedinica grada Cazina imala je intervenciju od 08:30 do 11:30 sati u mjestu Pećigrad, gdje je gorjela piljevina u hali za proizvodnju peleta. Požar su gasila tri vatrogasca sa jednim vozilom.

 

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica Grada Zenica imala je intervenciju na gašenju požara  u ulici Travnička cesta, gdje su gorjela dva pomoćna objekta – šupe. Požar je ugašen,

Općina Zavidovići. Vatrogasna jedinica općine Zavidovići imala je intervenciju na gašenju požara u naselju Drugi kilometar, gdje je gorio dimnjak. Požar je ugašen.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imala je manju  intervenciju na gašenju zapaljenih guma u garaži.

 

UKLANJANJE EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA

 

Obavljajući redovne zadatke na četiri lokacije na području Bihaća, Novog Sarajeva i Mostara timovi Federalne uprave civilne zaštite za uklanjanje eksplozivnih sredstava uklonili su 17 eksplozivnih sredstava i jedan lovački metak 16 mm.

 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA

 

Federalna uprava civilne zaštite i dalje radi na  prikupljanju informacija,  te je spremna da se odmah u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija vezano za nestale osobe (dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice), uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu. 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE