Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 03./04.12.2022.godine, do 10:00 sati

ZARAZNE BOLESTI KOD LJUDI

 

Nemamo informacije Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH o epidemiološkoj situaciji za dan 03.12.2022. godine.

 

Bosansko-podrinjski kanton

Dana 03.12.2022.godine, izvršeno je testiranje na COVID-19 kod 3 osobe. Nakon završenog testiranja 1 osoba je pozitivna na COVID-19. Trenutno na području BPK  Goražde 3 osobe su  aktivno  zaražene sa COVID-19.

 

Posavski kanton

Do sada su na prostoru Posavskog kantona na COVID-19, testirano 10968 osoba, od kojih je 5747 pozitivno  (5578 osoba je izliječeno, 162 osobe  preminule), a aktivno je sedam osoba.

 

POŽARI 

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je intervenciju na gašenju požara o 19:21 do 19:35 sati u Centru II, gdje je gorio otpad.

 

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzle imala je intervenciju  na gašenja požara na području grada, gdje je gorio otpad u kontejneru.

Grad Lukavac. Vatrogasna jedinica grada Lukavca imala je intervenciju  na gašenja požara na lokaciji Gornja Dobošnica, gdje je gorjela vikendica.

Općina Kalesija. Vatrogasna jedinica općine Kalesija imala je intervenciju  na gašenja požara na lokaciji D.Rainci, gdje je gorio dimnjak.

 

Kanton Sarajevo

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imali su intervencije na gašenju požara i to: dvije na gašenju zapaljenih dimnjaka i tri na gašenju zapaljenog otpada u kontejneru.

 

OSTALO

 

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

Meteoalarm: Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Žuti  nivo upozorenja za područje Hercegovine i Kantona 10 zbog očekivanih količina padavina između 15 i 30 l/m2

 

 

FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR