Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 03./04.11.2019.2019.godine, do 10:00 sati

               

POŽARI

 

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica, imala je intervenciju na gašenju požara u naselju Krč, gdje je gorio otpad. Požar je ugašen.

Općina Maglaj. Vatrogasna jedinica općine Maglaj imala je intervenciju na gašenju požara na stambenom objektu, u MZ-Bočinja. Požar je ugašen.

Grad Visoko. Vatrogasna jedinica grada Visoko imala je intervenciju na gašenju požara na divljoj deponiji, u naselju Mulići. Požar je ugašen.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imala je četiri manje intervencije i to: dvije intervencije na gašenju zapaljenog otpada u kontejneru, jednu na gašenju zapaljenog niskog rastinja i jedno obezbjeđenje (sportskog događaja).

 

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzla imala je intervencije na gašenju dva zapaljena kontejnera.

Općina Banovići. Vatrogasna jedinica općine Banovići imala je intervenciju na gašenju požara na dva montažna objekta – kontejnera, na lokalitetu Ramićkog jezera. Požar je ugašen.

 

Tehničke intervencije

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Čapljina. Vatrogasna jedinica grada Čapljina, imala je intervenciju u 09:45 sati, na trgu kralja Tomislava, gdje su vršili ispumpavanje vode iz podruma zgrade. 

 

VODOSNABDIJEVANJE

 

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. I dalje DVD-e Stari Vitez, dostavlja pitku vodu dva puta sedmično u naselje  Ahmići, a DVD-e Vitez jednom sedmično u naselja: Putkovići i Bukve. 

 

O S T A L O

 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA

 

AKTIVNOSTI FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE

 

Federalna uprava civilne zaštite i dalje radi na  prikupljanju informacija,  te je spremna da se odmah u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija vezano za nestale osobe (dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice), uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu.

 

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

 

Federalni hidrometeorološki zavod, izdao je ŽUTO upozorenje za područje cijele BiH zbog  mogučih udara vjetra južnog smjera, dok je za Kanton 10 i Hercegovačko-neretvanski kanton izdato ŽUTO upozorenje zbog očekivanih količina padavina između 15 i 30 litara po metru kvadratnom. 

 

 

 

      OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE