Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 02./03.11.2019.2019.godine, do 10:00 sati

ZEMLJOTRES 

Srednjobosanski kanton

Dana 03.11.2019. godine, u 06:33 sati, registrovan je zemljotres jačine 3,3 po Rihteru 84 km od Sarajeva,  56 km od Banja Luke, 12 km od Blatnice. Zemljotres osim uznemirenosti stanovništva nije prouzrokovao druge posledice. 

POŽARI 

Unsko-sanski kanton

Općina Velika Kladuša. Vatrogasna jedinica općine Velika Kladuša imala je tehničku intervenciju, gdje su  izvlačili povrijeđena lica iz vozila poslije saobraćajne nezgode.

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica, imala je intervenciju na gašenju požara

u naselju Lukovo Polje, gdje je gorjela divlja deponija. Požar je ugašen. 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je intervenciju od 17:40 do 19:00 sati, u Ul. Mehe Arapa, gdje je gorio automobil.

 

VODOSNABDIJEVANJE 

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. I dalje DVD-e Stari Vitez, dostavlja pitku vodu dva puta sedmično u naselje  Ahmići, a DVD-e Vitez jednom sedmično u naselja: Putkovići i Bukve.

 

O S T A L O 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA 

AKTIVNOSTI FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE 

Federalna uprava civilne zaštite i dalje radi na  prikupljanju informacija,  te je spremna da se odmah u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija vezano za nestale osobe (dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice), uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu. 

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD 

Federalni hidrometeorološki zavod, izdao je NARANDŽASTO upozorenje za područje: Kantona 10 i  Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog očekivanih obilnih padavina i jakog udara vjetra  u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne, dok je za ostatak zemlje izdato ŽUTO upozorenje zbog očekivanih kišnih padavina.

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE