Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 03./04.08.2019. godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je intervenciju na gašenju požara u vremenu od 14:15 do 14:45 sati, u naselju Tekija, gdje je gorjela trava.

Grad Čapljina. Vatrogasna jedinica grada Čapljina, imala je dvije intervencije na gašenju požara, i to:

  • od 09:00 do 09:30 sati, u Grabovinama – Stijene, gdje je gorio otpadni materijala, te
  • od 11:05 do 11:40 sati, u Gabela polju, gdje je gorio biljni otpad.

 

Zapadnohercegovački kanton

Grad Široki Brijeg. Vatrogasna jedinica grada Širokog Brijega, imala je intervenciju na gašenju požara u vremenu od 17:55 do 19:00 sati, na lokalitetu Krtine, gdje je gorio otpadni materijal. Na intervenciji sudjelovala 2 vatrogasca sa jednim vozilom.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imala je dvije manje intervencije i to: jednu intervenciju na gašenju zapaljenog stabla drveta, te jednu intervenciju na gašenju zapaljenog automobila,

 

OBLAST VODOSNABDIJEVANJA

 

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. DVD-e Stari Vitez, dostavlja pitku vodu dva puta tjedno u naselje Ahmići, a DVD-e Vitez jednom tjedno u M. Mošunj.

 

O S T A L O

 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA

 

Aktivnosti Federalne uprave civilne zaštite

Federalna uprava civilne zaštite i dalje je u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalima osobama: dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice. Federalna uprava civilne zaštite vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija, uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE