Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 03./04.06.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

                                                              

Tuzlanski kanton

Općina Srebrenik. Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik, imala je intervenciju na gašenju požara putničkog motornog vozila, u ul. Radnička, u Srebreniku. Požar je lokalizovan i ugašen.

 Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Pripadnici vatrogasne jedinice Grada Zenica, imali su intervenciju u ulici I Zeničke brigade, na gašenju požara u kojem je gorio otpad, unutar zgrade.

 Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Čapljina. Pripadnici općinske vatrogasne jedinice Čapljina, ugasili su požar na području Strmca, gdje je gorjela trava i nisko rastinje,

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

 

Unsko-sanski kanton

Općina Cazin. Primljena dojava o pronalasku NUS-a, u mjestu Tržac-Urga, područje općine Cazin. Pripadnici MUP-a USK-a, izašli su na lice mjesta i utvrdili da se radi o tromblonskoj mini. Potom su mjesto pronalaska NUS-a obilježili.

 Tuzlanski kanton

Općina Kladanj. „A“ Tim za uklanjanje i uništavanje NUS-a, obavljao je poslove preuzimanja i uništavanja NUS-a, na području općine Kladanj.

 Općina Kalesija. „B“ Tim za deminiranje FUCZ/KUCZ Tuzla, nastavio je proces deminiranja na zadacima „Duge njive“ i „Duge njive 2“, u naselju Seljublje, na području općine Kalesija.

Grad Tuzla. Iz Gradske službe civilne zaštite Tuzla, zaprimljena je prijava o pronalasku nepoznatog NUS-a. Informacija je proslijeđena Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite.

 Kanton Sarajevo

Općina Hadžići. Jučer je Operativnom centru civilne zaštite prijavljen pronalazak tromblonske mine, pronađene pored željezničke pruge, u mjestu Gradac, općina Hadžići.

Informacija o pronađenom ubojnom sredstvu proslijeđena je Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite, čiji pripadnici su istu preuzeli.

 Srednjobosanski kanton

Općina Travnik. Na lokalitetu Turbe-Vočnjak, pronađena je protivpješadijska mina. Prijava o pronalasku proslijeđena je „A” Timu

Busovača i Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE