Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 02./03.04.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

 

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna  jedinicaGrada Tuzle, ugasila je požar u kojem je gorio stambeni objekat-kuća, u ul. Armije R BiH.

Općina Lukavac.Vatrogasna  jedinica općine Lukavac, imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja, u reonu Turije.

Općina Kalesija. Vatrogasna  jedinica općine Kalesija, imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja i mlade šume, na površini od oko 40 dunuma, u reonu Gojčina.

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica.  Vatrogasna  jedinica Grada Zenica imala je intervenciju, u ul. Fakultetska kod br. 32, u prostorijama Mjesne zajednice “Brist”, gdje je došlo do zapaljenja kante za smeće, nakon čega je požar zahvatio dio prostorije. Požar je ugašen. Upoznat je dežurni tužilac. Izvršen  uviđaj od strane inspektora za PPZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i dežurne ekipe OKP-e Policijske uprave I Zenica. Službenici policije sačinili su službenu zabilješku.

Općina Maglaj. Vatrogasna  jedinica općineMaglaj imala je dvije intervencije, i to: u mjestu Tujnica, gasili su požar niskog rastinja i suhe trave, na površini od oko 1 dunuma. Požar je ugašen.

– Drugu intervenciju imali su u mjestu Stari grad, gdje je izbio požar niskog rastinja i suhe trave. Uzrok požara je namjerna paljevina. Požar je zahvatio i dio drvene ograde, na manjoj površini. Požar je ugašen.

Općina Žepče. Vatrogasna  jedinica općineŽepče, imala je intervenciju na gšenju požara  niskog rastinja i suhe trave, na lokaciji D. Golubinja, na površini od oko 3.000 kvadratnih metara. Požar je ugašen.

Općina Visoko. Vatrogasna  jedinica  općineVisoko imala je intervenciju u mjestu Prijeko, gdje je izbio požar niskog rastinja i suhe trave. Opožarena je manja površina. Požar je ugašen.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE