Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 01./02.06.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI                                                                    

Zeničko-dobojski kanton

Općina Visoko. Jedna intervencija, u naselju Gornje Moštre, požar na gradskoj deponiji smeća koji je zahvatio manju površinu niskog rastinja i trave.  Nakon intervencije vatrogasaca , požar je ugašen. Požar nije prouzrokovao materijalnu štetu.

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo  u izvještajnom periodu imala je sedam  manjih intervencija (jednu tehničku, četiri na gašenju zapaljenih kontejnera, jednu na gašenju štale  i jedna na gašenju šupe).

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Tuzlanski kanton

Općina Doboj-Istok. „A“ tim za uklanjanje i uništavanje NUS-a obavljao je poslove preuzimanja i uništavanja NUS-a na području općine Doboj Istok.

Općina Kalesija. „B“ tim za deminiranje FUCZ /KUCZ nastavio je proces deminiranja na zadacima „Duge njive“ i „Duge njive 2“ u naselju Seljublje na području općine Kalesija.

Općina Gračanica. Dana 01.06.2016. godine KOC Tuzla zaprimio je prijavu NUS-a od SCZ Gračanica (ručna bomba na lokalitetu Doborovci).

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. U izvještajnom periodu pristigla je jedna prijava o pronalsku NUS-a, u magacinu HNŽ/K gdje se nalazi nepoznati  NUS. Prijava je proslijeđena  vođi deminerskog  tima Mostar „ A i  Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite.  

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE