Sažetak redovnog izvještaja o stanju prirodnih i drugih nesreća na području Federacije BiH, za dane 06./07.01.2024. godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jednica grada Tuzla imala je intervenciju na gašenju požara otpada u kontejneru.

Grad Gradačac. Vatrogasna jednica grada Gradačac imala je intervenciju na gašenju požara pomoćnog objekta i dio krova kuće, na lokaciji Vučkovci.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar.Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je intervencije na gašenju požara i to:

  • od 15:55 do 16:30 sati, gdje su gorjele stare gume kod fabrike duhana na Tekiji, te
  • od 06:42 do 07:00 sati, gdje je gorio kontejner za smeće u Zagrebačkoj ulici.

Grad Konjic. Vatrogasna jednica grada Konjica imala je intervenciju na gašenju požara od 23:50 do 01:00 sati, gdje je gorio automobil u ulici Varda.

 

Zapadnohercegovački kanton

Grad Široki Brijeg. Vatrogasna jednica grada Široki Brijeg imala je intervenciju na gašenju požara od 16:25 do 17:00 sati, u mjestu Trn na obiteljskoj kući, uslijed zapaljenja grijalice u kupatilu. Požar su gasilla dva vatrogasca s jednim vozilom, kojom prilikom je pričinjena manja materijalna šteta.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imala je četiri manje intervencije na gašenju požara i to: dvije na gašenje zapaljenog otpada u kontejneru, jedna na gašenje zapaljenog dimnjaka stambenog objekta i jedna na kontrolisano spaljivanje dimnjaka ugostiteljskog objekta.

 

Tehničke intervencije

 

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jednica grada Tuzla imala je dvije tehničke intervencije.

 

OSTALO

 

Kanton 10

Grad Livno. Dana 06.01.2024. godine, po dojavi iz sela Vržerale (općina Livno) o nestanku osobe Suzana Babić, rođene 1974. godine, pokrenuta je potraga u kojoj sudjeluju djelatnici Policije, GSS HBŽ-a i mještani.

 

BIHAMK

Povodom pravoslavnog Božića, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

 

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

 

Meteoalarm: Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Žuti meteoalarm za područje Unsko-sanskog i Tuzlanskog kantona, zbog očekivane količina padavina između 15 i 30 l/m2.

 

 

 

                                  FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR