Sažetak redovnog izvještaja o stanju prirodnih i drugih nesreća na području Federacije BiH, za dane 07./08.01.2024. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Tuzlanski kanton

Grad Lukavac. Vatrogasna jednica grada Lukavac imala je intervenciju na gašenju požara u Milerovoj ulici, gdje je gorio automobil.

Grad Gračanica. Vatrogasna jednica grada Gračanica imala je intervencije na gašenju požara i to:

– u naselju Hajdarevac, gdje je gorio dimnjak, u interevenciji učestvovala dva vatrogasca s vozilom, te

– u restoranu ETNA, gdje je gorjela kuhinja, u interevenciji učestvovala tri vatrogasca s vozilom.

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je intervenciju na gašenju požara

od 18:50 do 19:30 sati, u Vrapčićima, gdje je gorjela kuća.

Grad Konjic. Vatrogasna jednica grada Konjica imala je intervenciju na gašenju požara od 21:45 do 22:15 sati, u naselju Glavičine, gdje je gorio kontejner sa otpadom.

Općina Jablanica. Vatrogasna jednica općine Jablanica imala je intervenciju na gašenju požara od 15:10 do 16:00 sati, u Donjoj Jablanici, gdje je gorio kontejner sa otpadom.

 Kanton Sarajevo

U protekla 24 sata pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imali su jednu intervenciju na gašenju kontejnera sa otpadom.

Bosansko-podrinjski kanton

Grad Goražde.  Vatrogasna jedinica grada Goražda imala je intervenciju na gašenju požara od 11:27 do 11:50 sati, u ul. Muhidina Mašića Munje broj 10, gdje je gorio dimnjak na porodičnoj kući. U intervenciji učestvovala dva vatrogasca s vozilom. Požar je ugašen.

Srednjobosanski kanton

Općina Travnik. Vatrogasna jedinica općine Travnik imala je intervenciju na gašenju požara u ulici Kalibunar, (put za Jankoviće), gdje je gorjela garaža.

Tehničke intervencije

 Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica imala je tehničku intervenciju na izletištu Smetovi, gdje je vršila spašavanje unesrećenih osoba u saobraćajnoj nesreći. Intervencija je uspješno završena.

 OSTALO

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

 Meteoalarm: Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Žuti meteoalarm za veći dio Bosne i Hercegovine, zbog visine novog sniježnog pokrivača između 5 i 10 cm, na planinama do 20 cm.

 

                                  FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR