Sažetak redovnog izvještaja o stanju prirodnih i drugih nesreća na području Federacije BiH, za dane 05./06.01.2024. godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar.Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je intervenciju na gašenju požara od 20:15 do 20:45 sati, u ul. Hrvatske mladeži, gdje je gorio otpad u kontejneru.

 

Zeničko-dobojski kanton

Grad Visoko. Vatrogasna jednica grada Visoko imala je dvije intervencije: na gašenju manjeg požara u podrumu, u zanatskom centru na Sebilju, te u selu Buzići, u kući, gdje je gorjela plinska grijalica.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imala je dvije manje intervencije, jednu na gašenju zapaljenog dimnjaka i jednu na gašenju niskog rastinja.

 

Bosansko-podrinjski kanton Goražde

Grad Goražde. Vatrogasna jednica grada Goražde imala je intervenciju na gašenju požara u stanu, u naselju Ustikolina.

 

Unsko-sanski kanton

Grad Bosanska Krupa. Vatrogasna jedinica grada Bosanska Krupa imala je intervenciju na gašenju požara od 00:00 do 01:30 sati, u mjestu Veliki Radić, gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

Općina Velika Kladuša. Vatrogasna jedinica općine Velika Kladuša imala je intervenciju na gašenju požara od 17:44 do 18:40 sati, u mjestu Jablan, gdje je gorjela šuma.

 

 

OSTALO

 

BIHAMK

Povodom pravoslavnog Božića danas od 12 sati do 07. januara do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Bosne i Hercegovine.

 

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

 

Meteoalarm: Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Žuti meteoalarm za područje Hercegovine, te zapadne i centralne Bosne, gdje se  očekuje vjetar brzine od 40-60 km/h.

 

 

 

 

 

                                  FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR