Pronalaskom tijela Harisa Nalče u Prokoškom jezeru završena osmodnevna potraga FUCZ

Za Nalčom je ovih dana svakodnevno tragalo preko stotinu pripadnika FUCZ-a, civilne zaštite SBK-a, Policijskih uprava Kiseljak i Fojnica, potražni timovi sa psima, vozila s ljudstvom, spasioci u dva kvada, žirokopter letjelica koja u ovim vremenskim uslovima i na ovoj konfiguraciji terena može obavljati sigurne operacije, kao i članovi GSS-a BiH, planinarskih i lovačkih društava, mještani, prijatelji i porodica.

Haris Nalčo je s prijateljima bio na Prokoškom jezeru, a Policijskoj upravi Fojnica njegov nestanak prijavljen je 30. septembra oko 19:30 sati.

Osmi dan potrage za nestalim mladićem Harisom Nalčom iz Fojnice ronioci Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i  jedinice  za specijalnu podršku MUP-a Tuzlanskog kantona danas u 12.30 sati u Prokoškom jezeru, na dubini od 3,2 metra, pronašli su njegovo tijelo.

Za Nalčom je ovih dana na više lokacija u rejonu Prokoškog jezera i planine Vranice svakodnevno tragalo preko stotinu pripadnika FUCZ-a, civilne zaštite SBK-a, Policijskih uprava Kiseljak i Fojnica, potražni timovi sa psima, vozila s ljudstvom, spasioci u dva kvada, žirokopter letjelica koja u ovim vremenskim uslovima i na ovoj konfiguraciji terena može obavljati sigurne operacije, kao i članovi GSS-a BiH, planinarskih i lovačkih društava, mještani, prijatelji i porodica.

Potragu, kojom je rukovodila FUCZ, su otežavale izuzetno niske temparature, gusta magla i kiša.

Haris Nalčo je s prijateljima bio na Prokoškom jezeru, a Policijskoj upravi Fojnica njegov nestanak prijavljen je 30. septembra oko 19:30 sati.