Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 08./09.10.2018.godine, do 10:00 sati

POŽARI       

Hercegovačkoneretvanskli kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je intervenciju na gašenju požara u restoranu ,,Fjaka“, gdje je gorjela kuhinja.

 

Bosansko-podrinski kanton

Grad Goražde. Vatrogasna jedinica grada Goražde imala je intervenciju na gašenju požara stare napuštene kući u Gornja Brda MZ-a Vitkovići. U gašenju požara učestvovalo je  tri vatrogasna vozila i sedam vatrogasca. Kuća je u potpunosti izgorjela ali je spriječeno širenje požara na druge objekte u blizini.

  

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA

Kanton Sarajevo

Općina Ilidža. Kantonalni operativni centar Sarajevo primio je informaciju od strane građana o pronalasku eksplozivnog sredstva u ul. Vrelo Bosne br. 32., gdje je pronađena municija.

Informaciju o pronalasku eksplozivnog sredstva proslijeđena uposlenicima Federalne uprave civlne zaštite za UES.

Hercegovačkoneretvanski kanton

Općina Prozor-Rama. Dana 08.10.2018.god. u 14:25 sati, od strane Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Prozor-Rama, primljena informacija o pronalasku ručne bombe u mjestu Duga Dila.

 Unskosanski kanton

Grad Cazin. Kantonalni operatrivni centar Bihać primio je informacijuj od Službe CZ-e Cazin, o pronalsku ekpslozivnog sredstva   mjestu Klisa,  radi se o ručnoj bombi i BRK M 79.

 O S T A L O

POTRAGA ZA NESTALOM OSOBOM

Aktivnosti Federalne uprave civilne zaštite vezano za potragu

Jučer su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite sa roniocima uz podršku  pripadnika Jedinice policije za specijalnu podršku MUP-a Tuzlanskog kantona pronašli beživotno tijelo na dubini od 3,2 metra na Prokoškom jezeru.

Na teren su izašli pripadnici Policijske uprave Kiseljak i tužilac, koji će utvrditi identitet pronađenog.

 

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

Količine padavina u protekla 24 sata (l/m2) izmjerene u 08:00 sati: Gradačac, Višegrad 10; Ivan Sedlo 7; Bihać, Rudo 6; Nevesinje 4; Bjelašnica, Bugojno 3; Bosanski Novi, Foča, Han Pijesak, Sarajevo-Bjelave, Srebrenica 2; Čemerno, Mrkonjić Grad 1 litar.

 OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE