Pripadnici FUCZ iz rijeke Bosne izvukli tijelo žene koja je nestala jučer u Ilijašu

U ovoj potrazi, pored pet pripadnika FUCZ s opremom za spašavanje na vodi, učestvovali su i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo, mještani i rodbina. Pedeset devetogodišnja Mujesira Ibrahimović nestala je jučer oko 13 sati, a posljednji put je viđena na pruzi u Podlugovima. Iako je MUP Kantona Sarajevo odmah raspisao potragu za njom, nažalost, pronađeno je njeno tijelo koje je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će biti obavljen pregled, a po potrebi i obdukcija.

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite iz rijeke Bosne na području Ilijaša jutros su pronašli i izvukli beživotno tijelo ženske osobe iz vode.

U ovoj potrazi, pored pet pripadnika FUCZ s opremom za spašavanje na vodi, učestvovali su i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo, koji su pomogli da se tijelo izvuče iz vode, mještani i rodbina.

Nakon što je tijelo predato ovlaštenim službenim osobama i obavljena identifikacija, utvrđeno je da se radi o Mujesiri Ibrahimović (59). Uviđajem na mjestu događaja rukovodio je dežurni kantonalni tužilac, uz prisustvo vještaka sudske medicine dr. Nermina Sarajlića.

Pedesetdevetogodišnja Mujesira Ibrahimović nestala je jučer oko 13 sati, a posljednji put je viđena na pruzi u Podlugovima.

Iako je MUP Kantona Sarajevo odmah raspisao potragu za njom, nažalost, pronađeno je njeno tijelo koje je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će biti obavljen pregled, a po potrebi i obdukcija.