Ronioci FUCZ u naselju Kopčić kod Bugojna izvukli tijelo mladića koji je jučer u večernjim satima nestao u rijeci Vrbas

Mersed Letić skočio je u Vrbas sa skakaonice visine 12 metara sa koje je često skakao. Društvo, s kojim je cijeli dan sjedio pored rijeke, odmah je krenulo u potragu ali bez uspjeha. Njegova porodica je sinoć oko 20.00 sati kontaktirala Operativni centar Federalne uprave civilne zaštite, nakon čega su se pripadnici FUCZ, zajedno sa direktorom Fahrudinom Solakom, odmah uputili na teren i u jedan sat iza ponoći ušli u vodu. Nakon što je tijelo izvučeno iz vode ekipa medicinara je konstatovala da je riječ o utapanju, dok će obdukcijom biti utvrđen tačan uzrok smrti.

: Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) jutros su oko 02.00 sata pronašli tijelo tridesetosmogodišnjeg Merseda Letića koji je jučer poslijepodne u naselju Kopčić kod  Bugojna skočio u rijeku Vrbas poslije čega nije izronio.

Tijelo nestalog mladića, nakon prvog zarona i izuzetno slabe vidljivosti (oko pola metra),  pronašli su pripadnici ronilačkog tima FUCZ na dubini od 3.90 metara.

Mersed Letić, koji je inače živio sam, skočio je u Vrbas sa skakaonice visine 12 metara sa koje je često skakao. Društvo, s kojim je cijeli dan sjedio pored rijeke, odmah je krenulo u potragu ali bez uspjeha.

Njegova porodica je sinoć oko 20.00 sati kontaktirala Operativni centar Federalne uprave civilne zaštite, nakon čega su se pripadnici FUCZ, zajedno sa direktorom Fahrudinom Solakom, odmah uputili na teren. Dio tima je već u 23,30 sati bio na lokaciji u Kopčić polju, izvršio izviđanje prikupio informacije, obavio razgovor sa očevicima i porodicom te nadležnim u PU Bugojnu, nakon čega su ronioci FUCZ iza jedan sat poslije ponoći ušli u vodu gdje su već u prvom zaronu, za manje od 30 minuta, pronašli tijelo.

Nakon što je tijelo izvučeno iz vode ekipa medicinara je konstatovala da je riječ o utapanju, dok će obdukcijom biti utvrđen tačan uzrok smrti.

Uviđajem na mjestu događaja rukovodio je dežurni kantonalni tužilac uz prisustvo vještaka sudske medicine.

Direktor Solak je i nakon ove tragedije, po ko zna koji put, ponovio kako nikad nije dosta priče o tome koliko je voda opasna.

U potragu koju su odmah pokrenuli porodica i prijatelji, osim FUCZ, bila je uključena Gorska službe spašavanja, jedinica Bugojno i službenici PU Bugojno.