Pedeset pripadnika FUCZ, na čelu sa direktorom Fahrudinom Solakom, pomagali u gašenju požara u Donjem Selu kod Konjica

Požar na lokalitetu Vinište – Donje Selo na području Konjica zahvatio je gustu šumu na strmom terenu, širi se prema Gašića kućama i prijeti da ugrozi kuće i imovinu. Pripadnici FUCZ su sa opremom i vozilima, a kao ispomoć opšini Konjic stiglo je i osam vatrogasaca iz Vogošće i 20 vatrogasaca Profesionalne vatrogasne brigade KS.
Zajedničkim snagama sinoć u večernjim satima ovaj požar je ugašen.

Požar na lokalitetu Vinište – Donje Selo na području Konjica zahvatio je gustu šumu na strmom terenu, širi se prema Gašića kućama i prijeti da ugrozi kuće i imovinu.

U četvrtak (24. avgust) u kasnim noćnim satima vatra se u jednom momentu približila na nekoliko metara od stambenih objekata, ali je brzom reakcijom vatrogasaca iz Konjica koji danonoćno dežuraju uspješno otklonjena ova opasnost.

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) je jučer ujutro (25. avgust) na to područje poslala pomoć konjičkim vatrogascima, pripadnicima Šumarstva Prenj i Civilne zaštite opštine Konjic. Direktor Fahrudin Solak bio je na terenu sa 50 uposlenika FUCZ koji su sa opremom i vozilima, a kao ispomoć opštini Konjic stiglo je i osam vatrogasaca iz Vogošće i 20 vatrogasaca Profesionalne vatrogasne brigade KS.

Zajedničkim snagama sinoć u večernjim satima ovaj požar je ugašen.