Održana 43. redovna sjednica Federalnog štaba civilne zaštite

Na današnjoj 43. redovnoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ), kojom je predsjedavala zapovjednica Jelka Milićević, Izvještaj o radu Federalne komisije za procjenu štete ocijenjen je pozitivno kao i prijedlog Programa aktivnosti FŠCZ u 2021. godini.

Usvojen je Plan korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2021. godini i Prijedlog Odluke o realizaciji finansijskog plana FŠCZ u 2021. godini. U okviru obilježavanja Dana civilne zaštite Federacije BiH u 2021. godini, usvojena je Odluka o dodjeli priznanja i nagrada civilne zaštite pojedincima i kolektivima za 2020. godinu. Članovi FŠCZ upoznati su i sa Planom stručnog osposobljavanja i obučavanja za zaštitu i spašavanje u 2021. godini.

U sjedištu Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) u Sarajevu danas (23.02.2021. godine) je održana 43. redovna sjednica Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) kojom je predsjedavala zapovjednica Jelka Milićević.

Na današnjoj sjednici FŠCZ Izvještaj o radu Federalne komisije za procjenu štete ocijenjen je pozitivno kao i prijedlog Programa aktivnosti FŠCZ u 2021. godini.

Članovi FŠCZ upoznati su sa Planom stručnog osposobljavanja i obučavanja za zaštitu i spašavanje u 2021. godini. Usvojen je i Plan korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2021. godini i Prijedlog Odluke o realizaciji finansijskog plana FŠCZ u 2021. godini.

U okviru tačke o obilježavanju Dana civilne zaštite Federacije BiH u 2021. godini, usvojena je Odluka o dodjeli priznanja i nagrada civilne zaštite pojedincima i kolektivima i Odluka o finansiranju svečanog obilježavanja 1. marta – Dana civilne zaštite.