FUCZ uključila se u potragu za radnikom turske kompanije Cengiz Insat koji je s radnim kolegom pao u nabujalu rijeku Bosnu

Tim sa spasiocima, pripadnicima Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi i čamcem jučer u ranim jutarnjim satima krenuo je s pretragom desne obale korita rijeke Bosne nizvodno od Topčić Polja prema Žepču. Tijelo jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su u četvrtak, 11. novembra, pronašli u rijeci Bosni a za drugim nestalim muškarcem, također državljaninom Turske, potraga je nastavljena. Nesreća se desila u ponedjeljak 08. novembra kada su oko 14:00 sati s krana na deset metara visine dva radnika pala u nabujalu rijeku Bosnu u blizini Topčić Polja, pored magistralnog puta M-17, nedaleko od Žepča. Potragu uveliko otežava još uvijek nabujala rijeka Bosna.

Federalna uprava civilne zaštite se na zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona uključila u potragu za radnikom iz turske kompanije Cengiz Insat, koji je zajedno sa svojim kolegom bio angažiran na osiguravanju gradilišta autoceste na koridoru Vc.

Nesreća se desila u ponedjeljak 08. novembra kada su oko 14:00 sati s krana na deset metara visine dva radnika pala u nabujalu rijeku Bosnu u blizini Topčić Polja, pored magistralnog puta M-17, nedaleko od Žepča. Iako je odmah za njima organizirana potraga, tijelo jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su četvrtak, 11. novembra, pronašli u rijeci Bosni a za drugim nestalim muškarcem, također državljaninom Turske, potraga je nastavljena.

Tim sa spasiocima, pripadnicima Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi i čamcem jučer u ranim jutarnjim satima krenuo je s pretragom desne obale korita rijeke Bosne nizvodno od Topčić Polja prema Žepču.

Potragu je uveliko otežavalo što je rijeka Bosna nabujala usljed obilnih padavina.

U potragu su od početka uključeni i pripadnici specijalne jedinice MUP-a ZDK sa čamcima, policija ZDK, GSS koji su čamcima pretraživali rijeku Bosnu a kolege nastradalih radnika i mještani Topčić Polja, Golubinja i drugih naselja u blizini pomagali su (i pomažu) u potrazi.

Jučer se potrazi pridružio i tim sa sonarom Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko jer je sonar koji ovaj tim ima prilagođen za ovaj tip rijeke.